Aromaterapimassage

Aromaterapi är en holistisk behandlingsform som ser till hela människan. Det är en behandling med dofter och är bra för att lindra stress och stressrelaterade problem, oftast genom en väldoftande helkroppsmassage. Behandlingen tar mellan 60 och 90 minuter och är fantastiskt för både kropp och själ.  Ofta ökar självkännedomen om din kropp och en rensning av slaggprodukter sätts ofta igång.

Problem som kan avhjälpas eller lindras är till exempel muskel- och huvudvärk, dålig cirkulation, högt eller lågt blodtryck, olika hudåkommor, astma och matsmältningsproblem. Oljorna är också mycket effektiva vid utbrändhet, depression, ångest och sömnproblem.

De små molekylerna i eteriska oljan tas lätt upp av huden, går ut i blodomloppet och går dit de ska i kroppen. Genom detta kan kroppens egna läkeprocesser starta. Bakgrunden till aromaterapin finns i traditionell medicin, som utvecklades av forntida civilisationer. I Egypten har eteriska oljor använts sedan faraonernas tid, som parfym och i läkande syfte.

Priser:

Behandling av hela kroppen - 700 sek

Enbart till exempel rygg eller ansiktsmassage - 350 sek

Prova på en behandling (cirka 30 minuter) - 300 sek

En kvinna kom till mig för att få massage. Enligt läkaren hade hon i tio års tid haft kronisk fibromyalgi. Hon kom tillbaka en vecka senare för en ny massage. På kvällen ringde min telefon. Det var hon och hon sa:

-"TACK, jag har fått tillbaka min rygg! Idag när jag körde hem upptäckte jag att det fanns ryggstöd att luta ryggen på och då insåg jag, att jag inte har känt min rygg på flera år".

Efter åtta behandlingar hade hon inte längre några symptom på fibromyalgi och idag är hon friskförklarad. Hon berättade senare för mig att vinsten i att vara sjuk hade gett så många positiva saker så hon ”ville nog inte” bli frisk. Den här kvinnan är en av åtta som kommit till mig med samma diagnos. Av dem är två utan diagnosen idag.

Aromaterapins fader

I modern tid anses Aromaterapins fader vara apotekaren René-Maurice Gattefossé. Vid ett tillfälle brände han sig svårt och satte då snabbt ner sin hand i det närmaste badet som fanns till hands. Han blev förbluffad över hur snabbt skadan läkte och att det blev så lite ärrbildning. Detta väckte hans intresse för eteriska oljor och han experimenterade med eteriska oljor på soldater på ett militärsjukhus under första världskriget. Då använde han bland annat lavendel och timjan för deras antiseptiska förmåga. Det han upptäckte var att sår som behandlades med eteriska oljor läkte snabbt och att oljorna verkade vara befriade från de nackdelar som fanns vid användning av andra antiseptiska medel på den tiden.

 

Jag har plockat ihop intressanta artiklar om cellminnen och massage här...