Mjuk beröringsmassage

Denna mjuka massage har visat sig mycket effektiv vid ångest, livskriser, utbrändhet och stress. Jag har använt metoden för att behandla svåra trauman såsom erfarenheter av krig eller utsatthet som barn. Jag har också märkt att demensdiagnosticerade personer mår väldigt bra av denna massage. Många anhöriga känner sig stärkta över att få se glädjen den demente oftast upplever av behandlingen.

Taktil beröring är en svensk metod som började användas på för tidigt födda barn. Resultatet blev att dessa ökade snabbare i vikt t.ex. Man upptäckte därefter att den också hjälper vid till exempel kognitiv svikt (demensdiagnos), autism och psykisk ohälsa. Beröringen är mjuk och följsam vilket innebär att alla kan ta emot den. Oljor används också för att öka kroppens eget lugn- och ro-hormon, oxytocin

Priser:

Behandling av hela kroppen - 500 sek

Enbart behandling av till exempel rygg eller ansikte - 350 sek

Prova på en behandling (cirka 30 minuter) - 300 sek

En äldre man med demensdiagnos kommer på regelbunden massage. Vid ett tillfälle sade han -"Du vet när du ger mig massage, så behandlar du ju så mycket mer". Det kan vara svårt att sätta ord på den positiva upplevelsen av att vara i hundraprocentigt fokus, att bli sedd, hörd och berörd. Ibland stannar den positiva känslan kvar i flera dagar. En bonuseffekt är att det blir en positiv upplevelse även för anhöriga som upplever en ökad glädje hos personen som fått behandling.

Jag har plockat ihop intressanta artiklar om mjuk beröringsmassage här...