Meditation hos Pia

Med omtanke av dig och alla andra runtomkring… Under den pågående pandemin och dess ökning så har jag tagit beslutet att pausa alla fysiska möten tills vidare.

Vi mediterar i en vägledd meditation och pratar om faktorer som hjälper kroppen i balans. Efter meditationen tar vi oss tid för en stunds samtal där eventuella frågor diskuteras.

Ordet meditation kommer från latinets meditare, som betyder att föras mot mitten, mot centrum. Det finns många olika typer av meditation. Hos mig får du prova på en del olika så att du kan hitta din egen modell. Du får till exempel prova på andningsmeditation, ljusmeditation, vägledd resa till ditt inre och barnet inom dig. Min meditationsteknik grundar sig på de olika tekniker jag provat på och tränat sedan jag var 19 år.

Upplevelsen av meditation varierar individuellt. Det pratas om ett förändrat medvetandetillstånd. Du kan uppleva en djupt inre ro, att du blir ”ett” med allt eller helt enkelt en djup avslappnad och koncentrationshöjande och energigivande stund. Att stilla sitt sinne, vara i fokus här och nu gör att du mår bättre på alla plan, själsligt, andligt, fysiskt mentalt och emotionellt. En av mina deltagare kunde sluta med sin blodtrycksmedicin, ett av bevisen hur bra det kan vara att meditera.

Fysisk avslappning ger indirekt stärkt immunförsvar och därmed ökad möjlighet för självläkning. Meditation förhöjer närvaron i nuet, ökar koncentrationsförmågan, skärper tankeförmågan och sinnesintrycken, ökar självkännedomen, självkänslan och självförtroendet. Meditation minskar stress och ger en bättre sömn. Meditation och öppnar upp för kontemplation och mer andlighet i ditt liv.

Så här går det till:

Varje vecka håller jag meditation hos mig i Höör, eftermiddagstid eller kvällstid. Meditationerna läggs upp i 10-gångers-perioder med max 9 deltagare. Ofta blir vi en tight sammansvetsad grupp och vi har alltid tystnadsplikt inom gruppen. Varje grupp får sin dynamik eller önskan om hur det ska gå till så vissa grupper tränar också med olika övningar i intuition. Hör av dig om du vill anmäla ditt intresse för att vara med i nästa grupp.

När vi ses första gången tillsammans delar jag ut en liten lathund med en privat logganteckningsbok till dig.

Vi samlas i lokalen och sitter i cirkel. Jag går igenom en del praktiskt som är bra att tänka på vid meditation och åtagande om tystnadsplikt i gruppen.

Vi pratar om syftet med meditationsstunden och förväntan hos varje deltagare.

Meditationen startar och pågår olika länge beroende på vilken meditation som används (1-2 timmar)

Vi avslutar med en liten pratstund och de som vill delar med sig av vad de har upplevt.

Bonus och önskan brukar vara att alla får dra vars ett Tarotkort som jag tolkar, enligt många en härlig avslutning på kvällen.

Åtaganden i gruppen: Tystnadsplikt - det som sägs i gruppen stannar där, detta för din trygghets skull.

Hjärtligt välkommen till en investering i dig själv.

Terminens meditationsgrupp.

Tio gånger.

Tid: Kvällstid varannan måndag

Pris: 200 kronor per person och tillfälle.

Plats: Hos mig, Fogdaröd 210, 243 33 Höör

Öppet för anmälan Höör

  • Inga evenemang

Regelbunden meditation kan bland annat leda till:

  • Förbättrad fysisk och psykisk hälsa
  • Ökad arbets- och livsglädje
  • Bättre självkänsla och självförtroende
  • Ökat självförverkligande och förbättrad självkännedom
  • Mer positiv attityd till tillvaron
  • Ökad arbetsförmåga och förbättrade studieprestationer
  • Förbättrade sociala relationer
  • Ökade förutsättningar att uppnå sina livsmål

        (Flera vetenskapliga studier har visat på detta)

Boka meditation hos mig:

Om ni är några stycken (3-9 personer) kan ni boka ett eget meditationstillfälle. Ni kan också boka en längre session med mer innehåll, till exempel föreläsning om chakran och övning i personlig utvecklig - andlig och medial.

Varje månad har jag en öppen meditationstid för de som vill prova på. Tiden läggs upp på facebook och hemsida. Anmäl dig via telefon eller mejl.

Jag har plockat ihop intressanta artiklar om meditation här...