Pias erfarenheter

Undersköterska/skötare.

(Arbetat inom vård sedan 1976. Med utbildning sedan 1995.)

Min erfarenhet spänner över äldrevård på boende och i hemmet. En praktikplats på hospice ledde till en tjänst. Vård i livets slutskede gav mig styrkan att möta sorg hos anhöriga. Min egen förlust av fem nära inom fem år som gjorde att jag mognat för arbetet på hospice. Jag upplevde det som en gåva att få vara nära i människors svåraste resa. Mina sista år inom äldrevård arbetade jag med personer som hade diagnosen demenssjukdom (nu kallas detta kognitiv svikt)

Diplomerad Kroppsterapeut 2001 

Under min tid på hospice började jag på allvar att fundera kring orsak och verkan till sjukdom. Därför sökte jag mig till den här utbildningen. Grunden i kroppsterapibehandlingen var svensk klassisk massage. Eftersom jag tog emot många behandlingar och upptäckte att minnen kom upp liksom från ingenstans började jag läsa om och fundera på hur kroppen minns det hjärnan glömt. Det kallas för cellminne. I utbildningen ingick också en grundkurs i akupressur och Aromaterapi vilket fick mig så nyfiken på att lära mig mer att jag gav mig på nästa utbildning.

Diplomerad Aromaterapeut 2002

Efter min Kroppsterapi diplomering, läste jag vidare till diplomerad aromaterapeut. Min lärare lotsade mig in i en ny värld, att blanda en massage olja med eteriska oljor. Aroman är som en resa in i dig själv. Du blir som Columbus som upptäcker nya horisonter eller kanske hittar du tillbaka till dig själv.

Grundkurs och steg 1och 2, Shen –Jing Akupressur  2002

Akupressuren ser jag som ett ovärderligt komplement till mina övriga behandlingar. Jag mixar ofta in akupressur även i mina andra behandlingar.

Utbildare i Massage gymnasieskola  Malmö  

I sju år förmedlade jag mina massagekunskaper till blivande undersköterskor, både på gymnasium och komvux. Jag gjorde även en del behandlingar både på personal och studerande. Detta var lärorikt då det var många olika kulturer och flera med trauman från krig.

TimeSlips facilitator 2012

Efter mina år som undersköterska inom demensvården saknade jag någon aktivitet som gav glädje. Det var då jag fann TimeSlips, en berättarteknik där vi bygger berättelser utifrån en bild. Enkelt uttryckt fantiseras berättelsen fram tillsammans i gruppen. Det fina med detta är att den äldre inte behöver minnas, vi återberättar efter hand så berättelsen lever. En mycket uppskattad metod.

Storytelling- Strategisk kommunikation  2013

Jag fann denna utbildning och efter examen insåg jag att den gav mig friheten att fortsätta på muntligt berättande där mitt hjärta klappar extra. Jag har en förkärlek att hjälpa till med att finna skrönor/berättelser och historiken kring äldre byggnader. Jag har till exempel tagit fram en skrönebok åt Gästis i Höör. Med mycket gamla anor finns också många gamla historier att leta fram både i gamla arkiv och genom att lyssna på de som minns.

Muntligt Berättande i teori och praktik 2013

En utbildning på distans via Högskolan på Gotland. Denna utbildning gav mig verktygen att komma igång med berättandet på allvar, så nu är min berättargård på väg att byggas. Jag berättar gärna läkande berättelser och oftast är mina berättelser improviserade liknelser för att lyssnaren ska få insikter av olika slag.

Reikihealing och Spirituell healing

Gått steg ett av tre på båda kurserna då jag var nyfiken. Jag fann att jag ville behålla “mitt” sätt och inte bli styrd in i ett bestämt mönster att jobba.

DUO – healing 2014

(Certifierad)

Jag fann denna healingutbildning och hittade hem. Här fick jag redskapen som jag sökt och samtidigt behålla mitt eget sätt att arbeta. Jag brinner för att se människor komma i balans. Man kan också kalla healingen för terapeutisk beröring eller cellminnesbehandling.

EQ-painting (Pågående)

En kurs i emotionell friskvård som ger redskapet för att släppa de ryggsäckar vi bär. Jobbiga saker som har hänt sätter sig gärna som spänningar i kroppen. På kursen lär vi oss att måla oss fria.

 

Jag har plockat ihop intressanta artiklar om allt jag gör under ARTIKLAR här på min hemsida.